dijous, 7 de juny del 2007

Casal d'estiu


RECORDEU QUE AVUI S’OBRE EL PERÍODE D’INSCRIPCIÓ PEL CASAL D’ESTIU I QUE AQUESTA NIT ES FARÀ LA REUNIÓ INFORMATIVA

Això és el que diu la pagina web de l’ajuntament. Finalment avui hi haurà reunió informativa, però no passa res, tu si vols ja podies inscriure al teu nen avui sense estar informat, "que leches".

Bé suposo que la reunió informativa és a les 8 de la tarda com ho era ´l’altra inexistent.

Això en dic organització.

dimecres, 6 de juny del 2007

Esdeveniments - Un grup d'avis irrompen en la llista d'èxits britànica


En el panorama musical britànic hi acaba d'irrompre amb força una nova banda de rock. The Zimmers no són una jove promesa ni un grup convencional. The Zimmers està format per 40 avis --entre tots sumen 3.000 anys-- que han aconseguit la proesa de col.locar-se al Top 40 britànic amb el seu primer senzill, que ja s'ha situat al 26è lloc.

Aquest grup d'exjubilats, alguns d'ells centenaris, s'han estrenat en el panorama musical amb una versió del My generation, dels seus compatriotes The Who.
Tot va començar quan Tim Samuels, un periodista de la BBC, va decidir fer un programa sobre els avis britànics i la marginació que pateixen. Va trobar testimonis com els de les germanes Dolores i Sylvia Murray, de Londres, furioses amb els plans de tancament del seu local de bingo en un centre social.
Arran d'això, Samuels va pensar que un grup de jubilats havien de gravar una cançó i introduir-la després a les llistes d'èxits.

Des de la seva irrupció a les llistes d'èxit, The Zimmers no paren. Ahir van apareixer en horari de màxima audiència als Estats Units al programa televisiu Tonight Show, de l'humorista i presentador de la televisió nord-americana Jay Leno. I ja tenen organitzada una petita gira que els portarà també per Espanya, on actuaran del 20 al 22 d'octubre pròxims a Alacant, Barcelona i Madrid.
Font: El Periódico

dimarts, 5 de juny del 2007

Sense previ avís



Avui segons informa la pagina de l' ajuntament de Vallromanes, havia la reunió per explicar el casal d'estiu. L’hora , les 8 de la tarda. Bé, pares i mares hem anat a les 8 de la tarda a escoltar el funcionament del casal d’estiu, alguns hem fet espais intentat cancel·lar coses per estar hi, i alguns no.
Sense previ avís ens han dit a l'arribar que no hi havia reunió d’informació i que no hi ha resposta de perquè es cancel·la, ni quan es tornarà a convocar una reunió.
Saben que els dies d' inscripció són del 7 al 12 d' aquest mes, no més em queda dir que això es inacceptable i una falta de respecte intolerable.
Ara estem pendents de qui i quan donarà una xerrada i solució, evidentment, haurem de tornar a fer l’esforç de ser hi , esperant que algú es digni a venir a explicar quelcom.

Potser hem d’inscriure als nens sense saber el que hi ha programat. Huyyysss.

dilluns, 4 de juny del 2007

Novetats - Assemblea informativa - MxV-ERC

Assemblea informativa i berenar de celebració de l’èxit electoral

El proper diumenge 10 de juny a les sis de la tarda a la Carpa.

Perles i preses de pèl a la ràdio ( article d'espai vallromanes )

ARTICLE DE: ESPAI-VALLROMANES (JORDI GOMARA)

Estic ja molt més que cansat de les contínues preses de pèl de la Sra. Lourdes Prims i de la Sra. Maria Cabot. No vaig poder escoltar sencer ahir el debat a Ràdio Vallromanes, tant sols vaig poder sentir el que es va parlar a partir de les 20:30 hores, però en vaig tenir prou per a veure la poca vergonya. En tot cas espero poder tenir el debat sencer gràcies a que el nostre veí Víctor Pàmies l'ha gravat, encara que no me n'he sortit de moment.

  • Una de les perles d'ahir: La Sra. Lourdes Prims dient que s'havia de construir els pisos de protecció oficial al Camp de Futbol perquè era l'únic carrer del municipi que hi quedava. Dic jo: aquesta senyora és o s'ho fa, o és pensa que ho som nosaltres.
  • Una altra, de la Sra. Cabot: Que la construcció de pisos al camp de futbol era una proposta. Jo contesto: L'aprovació del POUM abans de les eleccions (per si de cas no sortim nosaltres) i a cop de PLE EXTRAORDINARI és una proposta????????????????
  • Més: La Sra. Maria Cabot que ha utilitzat durant la campanya electoral el POUM com a arma de combat, deia contínuament a la ràdio que ja sabia que el fet d'aprovar el POUM abans de les eleccions era un risc i que podia restar-li vots. Ja vaig a dir-li, Sra. Cabot: vostè ha intentat guanyar vots a costa del POUM però ara que s'ha adonat que la gent no el vol aquest POUM, si més no pel resultat de MxV-Esquerra, ara vol canviar d'estratègia, i per a què ara? Que vol quedar bé amb la gent? o simplement justificar que s'han presentat per separat iVall i CiU per a aconseguir més vots i ara donar-se de nou la maneta? com sempre han fet. Que els partits de dreta sempre van de la mà, ja ho sabem prou bé això.
  • Encara més: Que si els pisos per a la gent gran no es fan al camp de futbol quedarien massa lluny els joves i la gent gran del centre del poble. Sra. Cabot i Sra. Prims, s'han adonat que el Casal de Gent Gran i el Centre Mèdic, per posar dos exemples concrets, queden bastant lluny del Camp de Futbol per a la gent gran que no pot caminar bé? Potser si els pisos s'hi fessin més a prop del Centre Mèdic no li aniria millor a la gent gran?
  • La més grossa de totes: Les dues parlaven anant de la maneta sense cap escrúpol i vergonya, i totes dues atacant de manera conjunta al Sr. David Ricart. Sí, atacant; tractant de tendir-li un parany: "On pensa vostè construir els pisos de protecció oficial?" ***Fàcil ja els contesto jo, senyores meves: On el poble vulgui, no a on vostès els convingui més o els doni la real gana a cop de POUM arbitrari sense la participació del poble.
Que no, "que no cuela". Que fer pisos al camp de futbol, a més de l'espantós que és estèticament i urbanística, al costat de les piscines municipals, la pista poliesportiva i les pistes de tennis, (perquè ja em direu que pinten pisos entre dues superfícies arran de terra, i encara més baixes, i tapant el sol a les piscines?) representaria l'error més gran comés a la nostra vila:
  • Congestió brutal del centre del poble
  • Cotxes i més cotxes per tot arreu (que bonic!)
  • No té cap sentit concentrar en un poble petit la major part de la població i dels cotxes en un espai tan petit i tan reduït del municipi
  • Cal estendre el centre del poble per a evitar aquestes aglomeracions i congestions i per a compactar la vila, al mateix temps, apropant, d'aquesta manera, els espais diversificats (el que la sra. Cabot anomena "unitats d'actuació" i que són "carrers del municipi" encara que no ho sàpiga la Sra. Prims)
  • I que perdem l'únic espai lliure gran, no construit, al centre del poble
  • Que, aquestes són les coses més importants, senyores meves, per molt que vostès vulguin obviar-ho de manera expressa
Seguiré, però per acabar de moment, només vull dir que ja vaig adonar-me repetidament que la Sra. Cabot es mossegava els llavis per no parlar de guetos al camp de futbol, com ja va dir al Ple extraordinari on ens van encasquetar el POUM. Contínuament evitava dir la maleïda paraula, canviant-la per coses com: "no tot seran pisos per joves al camp de futbol" o "no tot seran pisos de protecció oficial al camp de futbol". Que se li notava com feia una pausa abans de dir aquestes coses, perquè aquella paraula que per a vostè és més fàcil, com ja vam escoltar al ple extraordinari, és 'gueto'. Però sàpiga que la gent "pobre" que no pot viure a una Masia de luxe com vostè i els joves, no com vostè, no són pertanyents a cap gueto.

A més, els debats es fan abans de les eleccions, com proposava el Sr. Ricart, i no després, perquè aquest maleït sistema la única forma de participació que permet al ciutadà són els vots a les urnes, i estic del tot convençut que si la gent hagués escoltat això abans, MxV-Esquerra ara tindria majoria absoluta, i per aquest motiu, vostès es van negar sistemàticament a fer el debat previ a les eleccions. Molt lamentable, sincerament. El poder pel poder, simplement. Tot a cop "d'aquí mano jo".

Seguirà, i tant que seguirà, però de moment, sapigueu que hi ha gent que continua dient la seva AQUÍ

El debat encara x Josep Sagarra

Després de l’estrany debat d’ahir, m’ha quedat un dubte que intento contestar-me jo mateixa: les candidates a alcaldesses d’IVall i de CiU preguntaven de debò al candidat de MxV-Esquerra “On pensava fer els habitatges de protecció oficial, si no es feien al camp de futbol?”

És que l’estranyesa de la pregunta va fer dubtar el David Ricart. D’òbvia que és la resposta: els habitatges de protecció es fan AL MATEIX ESPAI ON ES FAN EL DE RENDA LLIURE!

I encara queden propostes alternatives, que a Vallromanes són possibles, com és compatibilitzar la cura de l’entorn rural (disseminats) amb sistemes de foment de l’habitatge a preu assequible, com va molt bé explicar el David a les dues candidates que han aprovat un POUM amb una quantitat i tipologia d’habitatge que per a elles justifica fer pisos al bell mig de la zona esportiva...

En el seu moment, una de les al·legacions que va fer MxV-Esquerra contra el POUM aprovat inicialment girava a l’entorn d’aquesta qüestió: la tipologia d’habitatges que s’haurien de fer als diferents sectors de creixement (tant volem que creixi, Vallromanes?) han de permetre que s’hi puguin construir el 20% a què la Llei d’Urbanisme obliga, (article 57.3 “Els plans d’ordenació urbanística municipal han de reservar per a la construcció d’habitatges de protecció pública, amb caràcter general, com a mínim, el sòl corresponent al 20% del sostre que es qualifiqui per a l’ús residencial de nova implantació, tant en sòl urbà com en sòl urbanitzable.” Tipologia variable i diversa.

Que al camp de futbol s’hi vulguin destinar habitatges, més de la meitat dels quals de protecció oficial, és fruit de la tipologia que el govern de CiU i IVall ha previst per als sectors de creixement, no apta per a habitatge protegit (ho podria ser, evidentment) i de la quantitat d’habitatge protegit que s’ha de construir (el 20% del total: com més habitatge nou es prevegi, més habitatge protegit s’ha de fer, evidentment). L’ideal i el que ha inspirat la Llei d’Urbanisme és la combinació i la cohabitació de l’habitatge de renda lliure amb el protegit (i evitar la segregació que implica la concentració) en els diversos sectors de creixement. L'acumulació en un o dos espais és l'excepció, no la norma. En el POUM aprovat provisionalment, però, les dades dels 131 habitatges de protecció són: al camp de futbol, 44 dels 69 habitatges previstos són de protecció oficial (el 63,7%). A la Riera, 97 dels 228 són de protecció (el 42,5%). Com que creiem i fomentem l’habitatge protegit, defensem la idea de distribuir-los i, en la mesura que el creixement ha de ser menor, el nombre d’habitatges, lliures o protegits, també.


Aquest era el debat que s’havia de suscitar ahir. Perdó: ahir no. Aquest era el debat d’abans d’aprovar el POUM!

valoració dels resultats x David Ricart


Ahir, al debat radiofònic, tot fent valoració dels resultats electorals, Lourdes Prims i Maria Cabot d'Ivall i CiU repectivament van sumar els seus vots i els seus regidors. Van dir que havien pujat electoralment. Per tant, amb això ens estan dient que presentar-se per separat era una decisió tàctica. Això pot ser legítim, però com explicaran als seus votants que votar Ivall i CiU era votar el mateix, que votar Prims era votar Cabot? Ivall havia escrit en el seu programa que representaven el canvi que necessita Vallromanes. El canvi, la renovació no és un govern format per Ivall i CiU. La renovació passa per un govern liderat per MésxVallromanes-Esquerra. És per això que hem demanat reunions amb un partit i amb l'altre, perquè volem fer un nou govern fort, un govern de vuit persones, que doni estabilitat a l'ajuntament de Vallromanes. Sabem que això passa per negociar, per posar uns mínims damunt la taula, per cedir en alguns punts i posar-nos d'acord amb d'altres. No hem aconseguit majoria absoluta, per tant no podem desenvolupar el nostre programa al 100%. Ens toca seure'ns i parlar, i nosaltres tenim tota la voluntat de fer-ho, esperem que no sigui un exercici estèril.