dijous, 15 de maig del 2008

BTT a Vallromanes

Avui he fet una sortideta, com acostumo a fer sempre que puc. Ha estat curta però...... bé, ho faig saber doncs d'aquí poc temps això pot ser delicte, doncs com es veu en la línia de color blau cel, alguns dels trams son corriols de menys de 3 metres d'ample pel bosc. El Tram de tornada des de coll de clau és en major part per corriol fins a Vallromanes.

Pel bosc de Vallromanes

dilluns, 12 de maig del 2008

Malestar

Malestar per la intenció de restringir l’accés en bicicleta al Parc de la Serralada Litoral

La intenció de prohibir la circulació de bicicletes per les pistes de menys de tres metres d’amplada del Parc de la Serralada Litoral ha generat malestar entre els col·lectius de ciclistes de la zona, que rebutgen la proposta. Aquesta mesura s’emmarca en el pla d’ús públic i les ordenances que està redactant el Parc amb l’objectiu “d’endreçar” les diverses activitats que ara es donen en aquest espai natural, situat als termes municipals de la Roca, Martorelles, Montornès, Santa Maria de Martorelles, Vallromanes i Vilanova i vuit municipis més del Maresme.


La nova normativa, que està en procés de discussió, preveu ara prohibir el pas de bicicletes pels corriols. “Els ciclistes estem pressionats pels perills de la carretera i ara ens trobem que cada vegada tenim més dificultats per anar per la muntanya”, apunta el president de la Federació Catalana de Ciclisme, Alfons Molist, veí de Martorelles. “Per allà on passem nosaltres es mantenen els petits senders. Si se’ns prohibeix passar-hi quedaran en l’oblit i s’acabaran perdent”, denuncia. “En cap moment passem pel mig del bosc. Fem servir els corriols i ajudem a mantenir-los”, comenta Vicenç Prims, del club Trinxacadenes, de Vallromanes. Prims considera que és positiu que “hi hagi una normativa i es gestioni l’espai”, i alerta que aquesta normativa també limita altres usuaris de la muntanya, com la gent que hi va a peu o amb cavall. / FERRAN POLO


Article del 9-9