dissabte, 22 de setembre del 2007

David Ricart al govern del Consell Comarcal


El portaveu municipal de MxV-ERC, David Ricart, ha estat nomenat conseller de Joventut i Esports i formarà part de la comissió de govern del Consell Comarcal del Vallès Oriental. Aquest nomenament forma part del pacte signat entre PSC, CiU, Esquerra i ICV.

Ricart gestionarà la política juvenil i esportiva de la comarca (formació en el lleure, entitats, plans de joventut, equipaments esportius...)

Víctor Pàmies Avui

Un lingüista de Vallromanes crea el primer refranyer català-castellà d'Internet

divendres, 21 de setembre del 2007

A Vallromanes, només totxo del país

Mentre he preparat el post en referència al nostre amic Víctor, he donat per casualitat amb això publicat al Punt digital al Març del 2007 amb el titol:


A Vallromanes, només totxo del país

DAVID ROBERT. VALLROMANES (VALLÈS ORIENTAL)..

Som cinc de família, dos grans i tres nens. Hem demanat permís a l'Ajuntament de Vallromanes per poder construir un habitatge de fusta d'estil nòrdic i ens deneguen el permís perquè no està fet amb materials del país. A què juguen els polítics? No ens bombardegen, quasi a diari amb la protecció del medi ambient? Què hi ha més ecològic que un habitatge de fusta? Ho saben? Tenen una vida d'uns 250 anys! Temps més que suficient perquè tornin a créixer els arbres necessaris per fer-les. La fusta és més bon aïllant, es gasta menys calefacció, menys aire condicionat, hi ha menys soroll, és biodegradable i no genera residus. Gràcies, Ajuntament de Vallromanes.



Bé, jo no faré comentaris a, només totxo del país , però fa olor. La veritat, no sé si els hi han deixat fer la casa, o no. També dono el marge de dubte al ser només una versió i no saber la versió del ajuntament.

Felicitats a Víctor Pàmies

Barcelona. 21/09/2007

Entrevista a Víctor Pàmies

ACN - Agència Catalana de Notícies

El lingüista Víctor Pàmies, de Vallromanes (Vallès Oriental), és un apassionat dels refranys i la ciència que els estudia, anomenada paremiologia. Porta més d'una dècada reunint a casa seva tota classe de material al respecte, i la seva biblioteca supera ja les 200 obres especialitzades. Considera que la tradició no ha d'estar renyida amb les noves tecnologies, i per això ha decidit bolcar el seu material a Internet, a través de diversos blocs que demostren la immensa riquesa i varietat del refranyer català. Entre d'ells destaca el primer refranyer bilingüe català-castellà en línia, en format bloc, que ja té prop de 700 entrades. Segons Pàmies, la tradició catalana podria incloure fins a mig milió de refranys.


Article de Punt digital

Properament video a www.acn.cat ( Agència Catalana de Notícies )


Bé, qui hagi seguit la feina del Víctor a la xarxa, ha de reconèixer la tasca d'investigació i temps emprat en una feina que no te preu. Felicitats de nou.


dimecres, 19 de setembre del 2007

Llenya al foc


Això és el que ha dit José Enrique Díaz Barrera, actual seleccionador d' Andalusia, autonomía on abans que a Catalunya la gent es rentes, ells ja tenien una moderna infraestructura de fonts. Això segons el Sr. Jimenez de Parga



Les frases exactes són:

Las selecciones autonómicas"Tienen su razón de ser siempre y cuando tengan un concepto integrador como es el caso de la selección de Andalucía, que siempre trata de sumar y no de restar"

"Teniendo claro los conceptos integradores pienso que estas selecciones pueden tener su momento pero no se puede obviar que Cataluña y Euskadi tienen connotaciones excluyentes".

Threat Level - Wired Blogs




Nebraska State Senator Ernie Chambers (D - Omaha) filed suit against God Friday, asking a court to order the Almighty and his followers to stop making terrorist threats.

The suit (.pdf), filed in a Nebraska district court, contends that God, along with his followers of all persuasions, "has made and continues to make terroristic threats of grave harm to innumerable persons." Those threats are credible given God's history, Chambers' complaint says.

Chambers, in a fit of alliteration, also accuses God of causing "fearsome floods, egregious earthquakes, horrendous hurricanes, terrifying tornadoes, pestilential plagues, ferocious famines, devastating droughts, genocidal wars, birth defects, and the like."


More

dimarts, 18 de setembre del 2007