divendres, 13 de juny del 2008

Hem millorat

El contrato en sí pertenece a la población de Casasimarro (Cuenca-Castilla la Mancha) en la época de Alfonso XIII y el Golpe de Estado de Miguel Primo de Rivera (padre) contrato que me ha llegado a mí sin saber quién es el remitente originario, pero aunque creo que no he aprendido a adjuntarlo para envíos a Web, tal cual viene impreso, espero que a través de correo lo sepa hacer llegar, ya trascrito: No he podido enviar archivo adjunto con la carta del contrato, tal cual, porque al escanearlo se me sube a 22 MG y no ando ducho "en rebajas de verano", aún así voy a intentar copiar el contenido textual y exponerlo a posibles interesados, aunque para ello deba eliminar sellos e impresiones tipográficas de origen:

Escuela Pública de niñas. Casasimarro (Cuenca)

*** T. E. Castilla la Mancha

CONTRATO DE MAESTRAS - 1923

Este es un acuerdo entre la señorita................. , maestra, y el Consejo de Educación de la Escuela................... por la cual la señorita................. , acuerda impartir clases durante un periodo de ocho meses, a partir del........ de septiembre de 1993. El Consejo de Educación acuerda pagar a la señorita............ la cantidad de ( * 75 ) mensuales.

La señorita.............acue rda:

1.- No casarse. Este contrato queda automáticamente anulado y sin efecto si la maestra se casa.

2.- No andar en compañía de hombres.

3.- Estar en su casa entre las 8:00 de la tarde y las 6:00 de la mañana, a menos que sea atender en función escolar.

4.- No pasearse por heladerías del centro de la ciudad.

4.- No abandonar la ciudad bajo ningún concepto sin permiso del presidente del Consejo de Delegados.

6.- No fumar cigarrillos. Este contrato quedará automáticamente anulado y sin efecto si se encontrara a la maestra fumando.

7.- No beber cerveza, vino ni whisky. Este contrato quedará automáticamente anulado y sin efecto si se encuentra a la maestra bebiendo cerveza, vino o whisky.

8.- No viajar en coche o automóvil con ningún hombre, excepto su hermano o su padre.

9.- No vestir ropas de colores brillantes.

10.- No teñirse el pelo.

11.- Usar al menos dos enaguas.

12.- No usar vestidos que queden a más de cinco centímetros por encima de los tobillos.

13.- Mantener limpia el aula.

a) barrer el suelo al menos una vez al día.

b) fregar el suelo del aula al menos una vez por semana con agua caliente.

c) limpiar la pizarra al menos una vez al día.

d) encender el fuego a las 7:00, de modo que la habitación esté caliente a las 8:00, cuando lleguen los niños.

14.- No usar polvos faciales, ni maquillarse ni pintarse los labios.

dijous, 12 de juny del 2008

Lo Carxe

El Carxe és una serra de 1.371 metres d'altura i que dóna nom a una zona dels municipis murcians de Iecla i Jumella a l'Altiplà i Favanella a l'Oriental on es parla català de forma continuada des del segle XIX. També és el nom de la partida menys xicoteta d'aquesta zona. Té uns 300 km2 de superfície i 529 habitants empadronats (2003).

Gràcies a les recerques sociolingüístiques dutes a terme per Manuel Sanchis i Guarner, des de els anys 50 del segle XX es coneix la seua existència com a zona de parla valenciana. Malgrat que el català no té reconeixement oficial a la Regió de Múrcia, l'Acadèmia Valenciana de la Llengua imparteix classes de valencià a Iecla, a petició del propi Ajuntament.

Nuclis de població

Els nuclis de població catalanoparlant que conformen el Carxe es troben dins de tres termes municipals:



dimecres, 11 de juny del 2008

ECOOGLER - veritat o mentira?


Diuen que Ecoogler és un cercador que utilitza la tecnologia de Yahoo i que ajuda a reforestar l'amazones i a preservar els recursos naturals d'aigua dolça. Usant Ecoogler s'obté els mateixos resultats, i ajudem a l'asociació benèfica Aquaverde (ONG) fundada en Ginebra, Suíza, l'any 2002.

Diuen que això és possible gracies a un acord amb yahoo i Aquaverde. Diuen que cada recerca realitzada en Ecoogler, contribueix simbòlicament a reforestar una fulla. Per cada 10.000 recerques/fulles, Ecoogler dona els diners necessaris perquè es planti un arbre a l'amazones

1 recerca= 10.000 = 1 Arbre


dimarts, 10 de juny del 2008

Fotos VALLROMANES - BLANES Nº 2




La colla de camí i Dinar a Blanes


dilluns, 9 de juny del 2008

Air Berlin es reafirma en els comentaris despectius contra el català



El director de la companyia publica un polèmic editorial a la revista d'Air Berlín · La companyia va criticar el possible traspàs del Prat a la Generalitat

VilaWeb ha parlat amb la responsable de premsa d'Air Berlín a Espanya, Ana Baschwitz, que ha reafirmat el suport d'Air Berlín a l'editorial (pdf) que el director de la companyia aèria ha publicat a la revista que reparteixen entre els passatgers i que ataca el català. Joachim Hunold, director general d'Air Berlín, hi diu que avui en dia l'espanyol ja no és una llengua oficial a Mallorca, que hi ha nens que no el saben parlar i que la partició d'Espanya en nacionalismes regionals és un retorn als mini-estats medievals.


noticia sencera

ja no t'hi he tornat a veure


He fet unes fotos en referència a un comentari en aquest post, és veritat, es troba a faltar. Aquí teniu la visió d'on és ara. I una captura del comentari.



diumenge, 8 de juny del 2008

POLALONIA (english version)


Ilusion is all over the country. For the first time in history , our national team gets to the top continental competition final. There are, I have to say, some deserters
, ( Puyol, Xavi, Sergi Garcia, Cesc F., Capdevila, F. Navarro ). What a fuck do they do in the national spanish team?
I wil formally run a complain to f.... Mr. Collins. Either we are"Polacos" or something is wrong.

Today we face Germany.


Ok, I got my team for this Eurocup, Waiting for Mr. Collins not to let me down.

POLOLUNYA


l'ilusió omple el país. Per primer cop en la seva història, la NOSTRA selecció està a la fase final de la màxima competició continental. Hi ha, això sí,
uns trànsfugues, ( Puyol, Xavi, Sergi Garcia, Cesc F., Capdevila, F. Navarro ). Que foten aquests a la selecció espanyola?
Faré una queixa formal al collons del Sr. Collins. O som "Polacos" o alguna cosa falla.

Avui juguem contra Alemanya


Bé, jo ja tinc el meu equip per aquesta Eurocopa, espero el Sr. Collins no em falli.