divendres, 21 de setembre del 2007

A Vallromanes, només totxo del país

Mentre he preparat el post en referència al nostre amic Víctor, he donat per casualitat amb això publicat al Punt digital al Març del 2007 amb el titol:


A Vallromanes, només totxo del país

DAVID ROBERT. VALLROMANES (VALLÈS ORIENTAL)..

Som cinc de família, dos grans i tres nens. Hem demanat permís a l'Ajuntament de Vallromanes per poder construir un habitatge de fusta d'estil nòrdic i ens deneguen el permís perquè no està fet amb materials del país. A què juguen els polítics? No ens bombardegen, quasi a diari amb la protecció del medi ambient? Què hi ha més ecològic que un habitatge de fusta? Ho saben? Tenen una vida d'uns 250 anys! Temps més que suficient perquè tornin a créixer els arbres necessaris per fer-les. La fusta és més bon aïllant, es gasta menys calefacció, menys aire condicionat, hi ha menys soroll, és biodegradable i no genera residus. Gràcies, Ajuntament de Vallromanes.



Bé, jo no faré comentaris a, només totxo del país , però fa olor. La veritat, no sé si els hi han deixat fer la casa, o no. També dono el marge de dubte al ser només una versió i no saber la versió del ajuntament.

3 comentaris:

Víctor Pàmies i Riudor ha dit...

La notícia, si més no, sona estranya. Jo no havia sentit de ningú que tingués problemes per fer-se una casa de fusta amb la llicència i els permisos d'obres corresponents.

De fet hi ha empreses que, per exemple a Construmat, s'hi publiciten.

L'argument dels materials del país, em sembla també força absurd. Tornem al proteccionisme rabiós? No ve de fora gairebé tot el que consumim avui per avui (roba, menjar, materials...)?

També penso ara que durant el boom de la construcció d'aquests darrers anys, voleu dir que tot el totxo que s'utilitzava per fer cases era autòcton? Ho dubto. De la mateixa manera que tampoc ho era la mà d'obra i en això no ens hi fiquem, perquè ens interessa per l'economia del país.

Ja sé que no s'ha d'anar desmentint comunicats a tort i a dret, però potser caldria un aclariment de l'Ajuntament de Vallromanes per retornar la calma en aquest tema.

Salutacions cordials

[Raons que rimen]

Jordi Gomara (itaca2000) ha dit...

Aquesta notícia és brutal; costa de creure que puguin passar coses de "un pueblerismo" tan tercermundista.

A més, el "proteccionisme" al producte nacional que tan mal fa a les economies d'arreu i que també és d'una mentalitat molt tercermundista (comptant que el país primer més tercermundista és Estats Units que són el reis del proteccionisme de les empreses nacionals), és imperiosament rebutjable no solsament ja des de l'esquerra i, especialment des dels moviments llibertaris, sinó també, avui dia, fins i tot des de la dreta; els liberals més purs (que són la dreta oficial, i també l'esquerra oficial per cert) se suposa que són els primers que volen combatre aquest proteccionisme absurd i retrògrad.

Però, és que també penso que les coses no van per aquí. Primer s'han construït diverses cases de fusta a Vallromanes, i recentment una que crida molt l'atenció a Can Galbany. Si la fusta és d'aquí o és de Txexènia, no crec que tampoc sigui el cas.

No sé, aquesta notícia és ben estranya. Crec que l'ajuntament de Vallromanes se n'hauria de pronunciar. Però, coneixent, aquest ajuntament també sabem que no dirà ni ase ni bèstia; com sempre.

En tot cas, amb aquest ajuntament sempre hi hagut gent que ha tingut problemes per a fer coses i d'altres totes les facilitats. Això és clar i patent. Mostres n'hi han moltes

Anònim ha dit...

És aquí quan entra realment la gent que de veritat i en sap dels projectes urbanistics.

Sona extrany, eh? Doncs no ho és.

Dins del POUM aprovat provisionalment per l'ajuntament de Vallromanes el dia 25 d'abril del 2007 i, dins de les normatives urbanistiques, hi ha un article ( 56 si no recordo malament )expossa que la construcció de les cases ha de ser amb "materials del país" i... la prohibició a les construccions de fusta.

Deuriau preguntar-lis als vostres col.legues que estan dins de l'opossició de l'Ajuntament, si de veritat s'han llegit el POUM i ho saben entendre o, només s'ha utilitzat per buscar vots sense entendre la llei urbanistica encara que, per saber això, no s'ha de saber més que llegir.

El que realment és patetic i lamentable, es crear aquesta normativa que contradiu la llei per el dret a l'habitatge i que amés, no us ho perdeu, es va afegir després de l'aprovació Inicial ón en aquesta, no hi figurava.( el no, a la construcció de cases de fusta)

Si voleu saber més, aneu a l'Ajuntament i demaneu per construir una casa de fusta i obtindreu un resposta negativa.

Per descomptat, un partit politic ja ha donat a coneixer aquesta normativa al Departament de Medi AMbient i Habitatge abans de les eleccions.