divendres, 15 de juny del 2007

iVall i CiU impedeixen que governi la llista més votada

ivall i CiU impedeixen que governi la llista més votada

Article blog de David Ricart

15.06.2007 | 11.14 h
La ronda de trobades que MésxVallromanes-Esquerra, com a partit més votat, amb 5 regidors, estava tenint amb els altres dos grups polítics (Ivall, amb 3 regidors i CiU amb 3 regidors) ha quedat suspesa després que avui, l’alcaldessa en funcions Maria Cabot (CiU) ha comunicat al cap de llista David Ricart l’acord a què han arribat amb el partit polític Ivall. Sembla que fruit d’aquest acord, es repartiran l’alcaldia i les regidories a parts iguals.

Les dues condicions que posava MxV-Esquerra al pacte amb una o altra formació passaven per un model d’Ajuntament més participatiu, ja que en el procés de redacció del nou planejament urbanístic i de l’Auditoria Ambiental, s’ha denotat una preocupant falta de diàleg i consens públic i polític. L’altre punt per corregir pivotava a l’entorn del recent POUM aprovat provisionalment i que encara està per aprovar definitivament. En aquest cas, l’acord era preveure un creixement demogràfic sensiblement menor al del POUM provisional, mantenir els serveis esportius públics al mateix espai on són actualment (i, per tant, no crear en aquell espai un nou centre urbà) i possibilitar l’ampliació d’espai natural protegit pel pla d’interès nacional (PEIN) del Parc de la Serralada Litoral.

Aquest acord hauria estat possible tenint en compte l’augment del suport electoral aconseguit per MésxVallromanes-Esquerra, que ha passat de tenir 1 regidor a les eleccions de 1999, 3 el 2003, i 5 en aquesta ocasió, i que l’ha situat com a partit més votat, clarament per sobre dels 3 regidors de les altres dues forces polítiques.

En canvi, la pobra evolució de vot de Convergència i Unió, (7 regidors el 1999, 4 el 2003 i 3 en aquesta ocasió), amb l’agreujant que d’entre persones que li havien donat suport s’ha construït un nou partit polític, IVall, fa pensar en una propera dimissió de la cap de llista Maria Cabot, o, si més no, en una retirada necessària.

La mateixa nit electoral, fonts de MxV-Esquerra ja apuntaven, tot i la seva clara victòria, que hi havia un més que possible pacte entre CiU i IVall. Això no ha obstat perquè s’hagi fet tot l’esforç per consensuar un programa comú que fes possible un pacte a 8 o 11 regidors amb l’objectiu prioritari i urgent de resituar el creixement lògic i sostenible i la participació de les persones en les decisions que són importants per al poble.