dilluns, 12 de maig del 2008

Malestar per la intenció de restringir l’accés en bicicleta al Parc de la Serralada Litoral

La intenció de prohibir la circulació de bicicletes per les pistes de menys de tres metres d’amplada del Parc de la Serralada Litoral ha generat malestar entre els col·lectius de ciclistes de la zona, que rebutgen la proposta. Aquesta mesura s’emmarca en el pla d’ús públic i les ordenances que està redactant el Parc amb l’objectiu “d’endreçar” les diverses activitats que ara es donen en aquest espai natural, situat als termes municipals de la Roca, Martorelles, Montornès, Santa Maria de Martorelles, Vallromanes i Vilanova i vuit municipis més del Maresme.


La nova normativa, que està en procés de discussió, preveu ara prohibir el pas de bicicletes pels corriols. “Els ciclistes estem pressionats pels perills de la carretera i ara ens trobem que cada vegada tenim més dificultats per anar per la muntanya”, apunta el president de la Federació Catalana de Ciclisme, Alfons Molist, veí de Martorelles. “Per allà on passem nosaltres es mantenen els petits senders. Si se’ns prohibeix passar-hi quedaran en l’oblit i s’acabaran perdent”, denuncia. “En cap moment passem pel mig del bosc. Fem servir els corriols i ajudem a mantenir-los”, comenta Vicenç Prims, del club Trinxacadenes, de Vallromanes. Prims considera que és positiu que “hi hagi una normativa i es gestioni l’espai”, i alerta que aquesta normativa també limita altres usuaris de la muntanya, com la gent que hi va a peu o amb cavall. / FERRAN POLO


Article del 9-9

2 comentaris:

Jordi Gomara (itaca2000) ha dit...

Hola Josep Ma., et felicito per escriure de nou al teu bloc; tres articles nous en pocs dies no està gens malament.

Respecte a la noticia, decebedora. Quan ens adonarem d'una vegada que el poble no pintem res a aquest món. Nosaltres no els servim més que per legitimar el seu poder a les urnes. Vergonyós. Les ofensives contra els ciutadans i les ciutadanes són constants. Aquesta és una nova ofensiva; limitar més encara el pas per les muntanyes de les bicicletes, obliga, sens dubte a anar pels camins més perillosos pels ciclistes. De qui és la muntanya? De qui és el poder de decidir com volem el nostre entorn i les nostres condicions? Qui mana? On és la democràcia? Per què sempre limitacions i limitacions continues a la llibertat? Ells fan la llei i si tu la infringeixes t'envien la policia, el jutge i el cura si et descuides; que tots aquests també actuen de manera impune.

No anem bé, cada dia més controls i més limitacions, imposades, de manera dèspota, arbitrària i dictatorial. Això és pura i simple violència contra el ciutadà, el ciutadà se sent impotent i indefens vers aquests atacs contra la seva sobirania i la seva llibertat i no m'estranya que alguns optin també per formes de lluita que, a vegades, no són del tot desitjables. Davant la intransigència i el despotisme dels poders només ens queda l'acció directa organitzada, però caldrà que la gent despertem de la nostra letargia.

La cosa ens la estan posant molt crua darrerament, veurem les reaccions de la gent properament; no m'estranyaria pas qualsevol reacció una mica fora de to. Seran en tot cas sempre accions defensives d'acord amb el dret legítims dels ciutadans.

Salutacions i gràcies per mantenir-nos informats.

Víctor Pàmies i Riudor ha dit...

Si les bicicletes no poden anar per camins de menys de 3 metres, imagino que motos, quads i altres andròmines molt més sorolloses, ràpides, estridents, perilloses i que malmeten molt més l'entorn estaran absolutament prohibides, oi?

O només som els ciclistes els nous perills de la serralada?

La veritat és que no s'entén. És com voler posar portes al mar... o cobrar per infraccions tipificades que donaran calerons a les administracions.