dimarts, 10 de juliol del 2007

Roques Foradades

Avui llegint a En Víctor Pàmies i la seva crònica en la que no menciona la seva visita a la roca foradada però si que ho diu en els comentaris, m’ha vingut al cap, quants espais naturals podrien portar aquest nom. Fent una mica de recerca, aquí tenim el resultat. Sols és una curiositat i res més.




La trobem entre Espluga de Serra i Castellet.
També denominada "El Castellet" per la seva forma , prop del poble homònim per raó de les roques. Aquesta muntanya atreu els rapinyaires com la mel a les mosques



Roca Foradada - Gava

Es troba a peu de la drecera del castell d'Eramprunya. Aquest pont natural és fruit de l'erosió que el pas del temps ha provocat en una gran pedra sorrenca característica del massís del Garraf.




Roca Foradada - Illes medes

Anomenada també, la FORADADA







Roca Foradada - Prades

és un arc de pedra produït per l’erosió sobre els gresos vermellosos




Hi ha més roques foradades. La majoría entrada i sortida lineal. No he trobat cap roca buidada encara.


He trobat això si:




Hole Stone, Crouse, Wigtown.






Menantol Stone. Madron, SW

2 comentaris:

Víctor Pàmies i Riudor ha dit...

Caram Josep Maria, te m'has avançat en la crònica de la Roca Foradada.

De fet, aquí a la vora en tenim una altra, camí de Céllecs, a la Roca del Vallès. És més gran que la Roca Foradada de Vallromanes, però no té una forma tan cilíndrica. Camí enllà, també hi ha la Roca de les Orenetes, que no és estrictament una roca foradada, però que t'hi pots aixoplugar a sota. Té una forma ben curiosa. I també tenim la Roca d'en Toni, un dòlmen que hi ha aquí a la serralda de Marina, camí de Sant Mateu. He penjat algunes fotos en la meva galeria pública a Flickr.

Josep Maria ha dit...

Gracies Víctor. Potser hauríem de fer un Rocablog. Conec les que tu dius de les meves sortides amb BTT, però la recerca no ha donat imatges, haure de portar sempre la càmera amb mi com fa el Toni I.
Repesaré el teu Flickr.

Salut