divendres, 21 de setembre del 2007

Felicitats a Víctor Pàmies

Barcelona. 21/09/2007

Entrevista a Víctor Pàmies

ACN - Agència Catalana de Notícies

El lingüista Víctor Pàmies, de Vallromanes (Vallès Oriental), és un apassionat dels refranys i la ciència que els estudia, anomenada paremiologia. Porta més d'una dècada reunint a casa seva tota classe de material al respecte, i la seva biblioteca supera ja les 200 obres especialitzades. Considera que la tradició no ha d'estar renyida amb les noves tecnologies, i per això ha decidit bolcar el seu material a Internet, a través de diversos blocs que demostren la immensa riquesa i varietat del refranyer català. Entre d'ells destaca el primer refranyer bilingüe català-castellà en línia, en format bloc, que ja té prop de 700 entrades. Segons Pàmies, la tradició catalana podria incloure fins a mig milió de refranys.


Article de Punt digital

Properament video a www.acn.cat ( Agència Catalana de Notícies )


Bé, qui hagi seguit la feina del Víctor a la xarxa, ha de reconèixer la tasca d'investigació i temps emprat en una feina que no te preu. Felicitats de nou.


3 comentaris:

Víctor Pàmies i Riudor ha dit...

Caram, Josep Maria. Te m'has avançat! Encara no he tingut temps ni d'anunciar-ho al meu blog.

De fet, l'entrevista me la van fer a mitjan estiu, però no han pogut preparar la documentació audiovisual fins ara. Ja saps: primer vacances, després inici de curs (escolar i polític). I ara ja, a veure'n els resultats.

Gràcies per fer-te'n ressó.

Vïctor Pàmies
[Raons que rimen]

Josep Maria ha dit...

Un plaer amic meu

Jordi Gomara (itaca2000) ha dit...

Bé, allò que havia de comentar aquí, ja ho he comentat al post més recent sobre el mateix tema.

Salutacions