dimecres, 6 de juny del 2007

Esdeveniments - Un grup d'avis irrompen en la llista d'èxits britànica


En el panorama musical britànic hi acaba d'irrompre amb força una nova banda de rock. The Zimmers no són una jove promesa ni un grup convencional. The Zimmers està format per 40 avis --entre tots sumen 3.000 anys-- que han aconseguit la proesa de col.locar-se al Top 40 britànic amb el seu primer senzill, que ja s'ha situat al 26è lloc.

Aquest grup d'exjubilats, alguns d'ells centenaris, s'han estrenat en el panorama musical amb una versió del My generation, dels seus compatriotes The Who.
Tot va començar quan Tim Samuels, un periodista de la BBC, va decidir fer un programa sobre els avis britànics i la marginació que pateixen. Va trobar testimonis com els de les germanes Dolores i Sylvia Murray, de Londres, furioses amb els plans de tancament del seu local de bingo en un centre social.
Arran d'això, Samuels va pensar que un grup de jubilats havien de gravar una cançó i introduir-la després a les llistes d'èxits.

Des de la seva irrupció a les llistes d'èxit, The Zimmers no paren. Ahir van apareixer en horari de màxima audiència als Estats Units al programa televisiu Tonight Show, de l'humorista i presentador de la televisió nord-americana Jay Leno. I ja tenen organitzada una petita gira que els portarà també per Espanya, on actuaran del 20 al 22 d'octubre pròxims a Alacant, Barcelona i Madrid.
Font: El Periódico