dimecres, 25 d’abril del 2007

Poum a Vallromanes


El Pla d’Ordenació Urbanístc Municipal (POUM) viurà el proper dimecres un nou tràmit, potser l’últim abans de la seva aprovació definitiva.

El POUM és la principal ordenança que pot aprovar el consistori, ja que determina el creixement urbanístic, els equipaments necessaris i la forma que tindrà el nostre poble d’aquí uns anys. Determina doncs la fotografia del futur.

Els POUMs es fan a partir de tres eines bàsiques; els estudis tècnics, el consens polític i la participació del poble. Els governs promouen la participació per tal que la fotografia final del poble sigui a gust de una veritable majoria.

A Vallromanes només hi ha un estudi tècnic. No hi ha hagut participació ni el més mínim intent de consens polític i el que és encara pitjor; un desconeixement general del que hi ha en el document. Hi ha un estudi tècnic sense contrastar.

Un document maldestra que va i torna, que recull al•legacions i que ni tant sols és conegut per el govern que l’ha d’aprovar. Mostra d’això és l’anul•lació del ple municipal del passat dijous 20 on el grup de l’oposició Mes x Vallromanes, Esquerra va advertir que faltava un plec del document i per tant era impossible la seva aprovació.

Ara hi ha preses per aprovar el POUM, per oferir-lo de cara a les properes eleccions com una obra de govern. Mes x Vallromanes, Esquerra ha demanat que aquest estudi sigui revisat, consensuat i que el poble pugui participar en la seva redacció i és per això que demana la seva retirada.